به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، به این جمله رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نگاه کنید: «متاسفانه برخی از افراد که مفقود شده یا جان خود را از دست دادهاند، در حال تصویربرداری سیلاب و حتی برخی در حال گرفتن عکس سلفی بودند که دچار حادثه شدند.» باور کنید مرور اقدامات قبل، حین و بعد از وقوع زلزله چیزی از ما کم نمیکند! شاید آن وقت، دیگر به خودمان اجازه ندهیم با سیل سلفی بگیریم و آخرین تصویر زندگیمان را ثبت کنیم! اثرات سیل یکی از مهمترین بلایا در جهان است. بیش از نیمی از خسارات سیل در قاره آسیا رخ میدهد.
به گزارش شهروند، علل سیل ناشی از عوامل طبیعی مانند بارانهای شدید و جزر و مد بالا و غیره و عوامل انسانی مانند مسدود کردن کانال یا تشدید کانالهای زهکشی، استفاده از زمین نامناسب و غیره است. سیلها ضرر و زیان و خساراتی را در زندگی به بار میآورند. افزایش جمعیت ناشی از گسترش شهرنشینی، مناطقی نفوذپذیر را در برابر سیلهای شدید به وجود آورده است. به منظور پیشگیری از وقوع سیل و کاهش احتمال وقوع آن میتوان از طریق اقدامات ساختاری کنترل سیلاب مانند احداث سد و اقدامات غیرسازهای مانند پیشبینی و هشدار سیل، خطر سیل و مدیریت ریسک، مشارکت عمومی و غیره اقدام کرد.
به خاطر خودتان بخوانید
مدیریت بلایای سیل در کشورهای در حال توسعه عمدتا واکنشی در پاسخ به شرایط اضطراری و بازیابی است. پاسخ واکنشی باید به منظور افزایش اثربخشی مدیریت و کاهش تلفات زندگی به پاسخ پیشگیرانه تغییر یابد. مدیریت بحران پیشگیرانه نیاز به مشارکت بیشتر دولت، سازمانهای غیردولتی و خصوصی و مشارکت عمومی دارد. این مستلزم صرف تلاش و زمان بیشتر، بودجه بیشتر، تجهیزات، امکانات و منابع انسانی که منجر به ادغام مدیریت بحران سیل برای هر دو دوره زمانی بلندمدت و فعالیتهای کوتاهمدت است.
چارچوب استراتژیک در مدیریت یکپارچه بحران سیل شامل چهار مرحله است که عبارتند از: آمادگی قبل از تأثیر سیل مانند پیشبینی و هشدار سیل، آمادگی هنگام وقوع سیل، پاسخ اضطراری در طول وقوع سیل و بهبود و توانبخشی پس از وقوع سیل. نمونههایی در مورد فاجعه سیل شهری و مدیریت ریسک در تایلند نشان داده و درباره آنها بحث میشود و در انتها نیز نتیجهگیری و توصیههایی برای بهبود مدیریت سیل شهری ارایه میشود.
دستگاهها و نهادهای مسئول در امر سیل: وزارت نیرو، وزارت کشاورزی، وزارت کشور، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت راه و ترابری، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، صداوسیما، سازمان فضایی ایران، جمعیت هلالاحمر، سازمان زمینشناسی کشور، سازمان مدیریت و برنامهریزی.
اقدامات قبل از وقوع سیلاب
از ساختن خانه در بسترهای سیلخیز بپرهیزید مگر اینکه سطح خانه را بالا برده و آن را مقاوم و محکم بسازید. اگر مشعل، آبگرمکن و وسایل برقی در معرض سیل قرار دارند، آنها را در جایی بالاتر از سطح معمول قرار دهید. از خانهسازی در حریم رودخانه، آن هم با مصالح نامناسب بپرهیزید. برای جلوگیری از ورود آب سیل به داخل خانه، در مسیر آن سد (خاکریز، دیوار سیلبند و...) بسازید. اگر در مناطقی هستید که احتمال وقوع سیل وجود دارد، همیشه در ظرفهای مطمئن دربسته آب آشامیدنی ذخیره کنید. كیف نجات و جعبه كمكهای اولیه از وسایل بسیار مفید هنگام رخ دادن بلایای طبیعی است، آنها را همیشه آماده داشته باشید.
هنگام وقوع سیلاب چه کار کنیم؟
از طریق رادیو به توصیههای ایمنی مسئولان به دقت گوش داده و عمل كنید. اگر احتمال سیل ناگهانی وجود دارد، خیلی سریع به یک منطقه مرتفع بروید و منتظر پیام و دستور بمانید. از امنیت خانه اطمینان حاصل کنید و اگر فرصت دارید، وسایل ضروری و حیاتی را به طبقههای بالاتر ببرید. بهخاطر داشته باشید مسیلها، کانالهای فاضلاب، تنگهها و ... حتی بدون اخطارهای معمول مانند ابرهای بارانزا یا بارانهای سنگین ممكن است ناگهان دچار سیل شوند. فیوز اصلی برق را قطع كرده، شیر اصلی گاز و آب را بسته و دوشاخه وسایل برقی را از پریز خارج كنید. به هیچوجه با دستان خیس یا وقتی درون آب ایستادهاید، به وسایل برقی دست نزنید. در جریان آب راه نروید؛ زیرا ١٥ سانتیمتر آبِ در حال حرکت ممکن است باعث زمینافتادن شما شود. اگر مجبور هستید از محل آبگرفتگی عبور كنید، از مسیری بروید که آب حرکت نمیکند.
برای اطمینان از استحکام زمین جلوی پای خود، از یک تکه چوبدستی استفاده کنید. در منطقه سیلزده رانندگی نکنید. اگر سیل اطراف خودرو شما را فراگرفته است، خودرو را رها كرده و به محدودههای مرتفع بروید. اجسام سنگین به خاطر نیرویی که آب به آنها وارد میکند، به راحتی به حرکت در میآیند. ارتفاع بیش از ٢٠ سانتیمتر آب برای بیشتر خودروها، به معنای غوطهورشدن خودرو خواهد بود؛ چرا که آب از کف آن بالاتر میآید.
در صورت مواجهشدن با معابر آب گرفته در حین رانندگی خونسردی خود را حفظ کرده، با آرامی رانندگی کنید و مراقب خرابیها و شیبهای خیابان باشید. هنگام رانندگی با دنده سنگین حرکت کنید زیرا ترمزها در آب به خوبی کار نمیکنند. اگر پیاده در خیابان هستید، از سیمهای آویزان برق و منابع اصلی آب و شبکههای تخریبشده فاضلاب دور شوید. سیل و آبگرفتگی میتواند در سیستم برقرسانی موجب اتصال کوتاه و آتشسوزی شود، بنابراین چنانچه در انبارهای مواد سوختی یا نزدیک چنین مکانهایی هستید، مراقب باشید. در آب در حال جریان راه نروید زیرا حتی سطح آبی تا قوزک پا هم میتواند تعادل شما را بر هم بزند. از فاضلابها و جویهای به ظاهر آرام نیز دوری نمایید. برای اطمینان از عمق آب جاری یا انباشته شده در محلهای آب گرفته از یک چوب، عصا یا وسایلی شبیه آن استفاده کنید. از نزدیکشدن به آبراههایی که جریان آب در آنها بسیار شدید است، خودداری کنید.
قابل توجه ساکنان اراضی شیبدار: با توجه به امکان رانش زمین در شیبهای تند، در صورت شنیدن صداهای غیرمعمول، جاریشدن گل و لای و موارد مشابه منزل و ساختمانهای اطراف را ترک کنید. به یاد داشته باشید قبل از ترک منزل شریانهای اصلی آب و برق و گاز را قطع كنید. جریان برق و گاز منزل را قطع كنید. درپوش چاهكها را گذاشـته و كانالهـا و منافـذ ورود آب را با كیسه شن مسدود كنید. در صورت همراه داشتن کودکان و سالمندان از مسیلها، رودخانهها و جویهای عریض فاصله بگیرید. چنانچه در حال فعالیت عمرانی و عملیاتی در کانالهای آب، برق و مخابرات هستید از محل کار خود دور شوید.
بعد از وقوع سیلاب چه کار کنیم؟
به اخبار موثق محلی توجه کنید تا از سالمبودن آب آشامیدنی مطمئن شوید. از آب بهجا مانده از سیل دور شوید؛ این آب ممکن است با روغن، گازوییل یا فاضلاب آلوده شده یا به دلیل تماس با خطوط انتقال برق، جریان الكتریسیته پیدا کرده باشد. از خطوط فشار قوی که آویزان شده است، دوری کرده و این مسأله را به شرکت برق گزارش دهید. تا زمان اعلام مسئولان مبنی بر ایمنبودن محدوده تحت تأثیر سیل، از بازگشت به منازل، خودداری كنید. از ساختمانهایی که اطرافش را آب احاطه کرده است، فاصله بگیرید. با احتیاط به منزل وارد شوید؛ زیرا ممکن است ظاهر خانه سالم به نظر بیاید و در ابتدا خرابی دیده نشود، اما پیها آسیبدیده باشند. لوازم برقی را قبل از استفاده مجدد، کنترل و خشک کنید و در صورتی که شب هنگام به خانه برمیگردید، در روشنکردن چراغها و وسایل برقی دقت کنید و حتیالمقدور ابتدا از چراغقوه استفاده کنید. تمامی اجسام خیس و مرطوب را تمیز و ضدعفونی کنید، زیرا گل و لای باقیمانده از آب سیل، حاوی مواد شیمیایی و فاضلابی است. آب آشامیدنی را قبل از مصرف به مدت ٥ دقیقه بجوشانید. اگر به فنون جستوجو، نجات و امداد در سیلاب آشنا هستید، از کمک به آسیبدیدگان دریغ نورزید. مسدود شدن معابر اصلی و مهم را به واحد راهداری گزارش دهید.
سیل، پایتخت و...
شهر تهران بهطور پیوسته در معرض خطر سیل قرار داشته است. از دلایل اصلی این موضوع میتوان اختلاف ارتفاع زیاد، شرایط اقلیمی خاص، وجود رودخانههای فراوان مانند رود کرج، رود دربند، رود چیتگر و مسیلهای متعدد و قرارگرفتن شهر تهران در پای کوه را نام برد. همچنین وجود حوزههای آبریز بالادست مسلط بر آب و ۱۴ کیلومتر نوار مولد سیل از دارآباد تا غرب دره فرحزاد از دیگر موارد است.
مدیریت بحران در سیل
مدیریت سیلاب به فرایندهای فراگیری در مهار سیل اطلاق میشود که گسترش سیلاب و خسارت ناشی از آن را تعدیل میکند. روشهای مهار سیلاب: مهار سیلاب شامل فرآیندهای خاصی است که با فراهمآوردن و بهرهبرداری از سازههای طراحی شده، اثرات تخریبی سیل را رفع یا کاهش میدهد که این امر با انحراف، محدودسازی و نگهداری جریان سیلاب تا حدی که از لحاظ اقتصادی توجیهپذیر باشد، انجام میشود: استفاده از منابع و امکانات موجود، اصلاح مسیر طبیعی رودخانه از طریق افزایش ظرفیت آبگذری رودخانه با لایروبی، احداث مخازن ذخیره سیلاب، استفاده از پروژههای تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در منطقه، اجرای مناسب سازههای تقاطعی با احتساب ظرفیت آبگذری مناسب و با دبی طراحی با دوره بازگشت حداقل ٥٠ ساله. مدیریت حوزه و آبخیزداری که شامل آبخیزداری، اصلاح و تغییر کاربری ارضی و احیای جنگلها و ایجاد پوششی مناسب از رستنیها و گیاهان چند ساله میشود. استفاده از منابع و امکانات موجود: مهندسی رودخانه (مدیریت سیلاب در رودخانهها)، برداشت شن و ماسه از بستر رودخانهها موجب وقوع فرسایش و گود افتادگی در بالا دست و پایین دست محل برداشت میشود و این امر پایداری و استحکام سازهها و تأسیسات آبی را بهخطر میاندازد. همچنین بهرهبرداری بیرویه و رهاشدن قطعات درشت (پشت سرند) و نخالههای حاصله به ایجاد موانع در داخل بستر رودخانههای شریانی در اثر برداشت مصالح و کاهش شیب ممکن است رفتار رودخانههای ماندری به خود بگیرد در این حالت مسیر رودخانه وضع ناپایداری به خود گرفته و جابهجاییهای عرضی و طولی مستمر را به دنبال خود دارد. برداشت مصالح رودخانه خارج از ظرفیت آورد رودخانه موجب پایین افتادن سطح بستر رودخانهها میشود که این باعث آشکار شدن فوندانسیون تأسیسات رودخانهای نظیر پلها و ایستگاههای پمپاژ و ... میشود که در نتیجه باعث فرسایش و آب شکستگی در این تأسیسات افزایش یافته و تأسیسات مذکور دچار نشستهای زیاد و تخریب شدید میشود.
مدیریت مهار سیلاب در رودخانه
اصلاح مسیر رودخانه: انباشتهشدن رسوبات در طول زمان و همچنین کاهش عرض مجاری رودخانه به دلیل عوامل طبیعی و یا مصنوعی ازجمله پیشروی کشاورزان به طرف بستر رودخانه نیاز به اصلاح دارد تا باعث افزایش هیدرولیکی رودخانه شود. ابعاد مجرا به شدت جریان ایجاد شده در آن بستگی دارد. مهار سیلاب از طریق انحراف آب به مجاری فرعی و یا رودخانههای فرعی امکانپذیر است. مخزن و ذخیره سیلاب، هدف اصلی آن انحراف جریان و کاهش اثرات مخرب بوده ولی بهعنوان تغذیه مصنوعی و انباشت آب بهمنظور تغذیه سفرههای زیرزمینی منطقه است. حجم ذخیره مورد نیاز در مدت سیلاب، برابر است با تفاضل حجم جریان ورودی به مخزن و حجم جریان خروجی در همان مدت. ظرفیت ذخیره طراحی در طرحهای مهار سیلاب، بسته به شرایط سیلاب طراحی و با در نظر گرفتن محدودیتهای آهنگ رها کردن و روشهای تنظیم مخزن تعیین میشود. جریان سیلاب را در مواردی که شرایط باشد میتوان روی زمینهای هموار و وسیعی که توانایی جذب بالایی دارد، پخش کرد. مهار سیلاب با دیواره یا خاکریز: برای محافظت سیلاب منطقه دشت و محدوده اطراف آن، از سازهای به شکل خاکریز یا گوره و دیواره سیلگیر استفاده میشود که معمولا به صورت موازی با مسیر رودخانه ساخته میشود.
مدیریت حوضه و آبخیزداری که شامل اقدامات مدیریتی در حوضه آبریز، از منشأ و نقطه شروع جریان آب سطحی آغاز میشود، مانند آنچه که درمسیر رودخانه نیز انجام میشود. تمایل این است که شیب مسیر سیل کاهش یابد تا جریان بیشینه کم شود و در نتیجه از اثرات تخریبی در بستر رودخانه و کنارههای آن کاسته شود. مزایا و محدودیتهای مدیریت حوضه آبریز: درمدیریت حوضه آبریز تلاش براین است که مسائل سیل درمحل حل شود. یعنی از لحظهای که بارش، زمین را اشباع میکند و سیل تشکیل میشود. به دلیلی شیب تند کوهستان و شدت زیاد بارندگی مدیریت سیلاب باید بیشتر اعمال شود، به دلیل اینکه مدیریت سیلاب دراین مناطق به ساکنان فرصت کافی برای پیشگیری از خسارت به وجود میآورد.
سلفی با سیل
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از افزایش شمار قربانیان سیل شمالغرب کشور به ۳۵نفر خبر داد و گفت: همچنان هشت نفر مفقودند. اسماعیل نجار که به مناطق سیلزده شمالغرب کشور سفر کرده، در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضع مناطق سیلزده اظهار کرد: در استان آذربایجانشرقی درمجموع ۳۷نفر درگیر سیل بودند که ۱۷نفرشان در آذرشهر و ۲۰نفرشان نیز در روستای چنار عجبشیر دچار حادثه شدند. وی با بیان اینکه از ۱۷ مورد مفقودی در آذرشهر تاکنون جسد ۱۱ تن کشف شده است، گفت: همچنین از ۲۰نفری که در عجبشیر مفقود شده بودند نیز، جسد ۱۸نفر کشف شده است که با این حساب، درحال حاضر شش نفر در آذرشهر و دونفر در عجبشیر مفقود هستند که جستوجو برای یافتنشان ادامه دارد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه یک نوجوان نیز درشهرستان اشنویه آذربایجانغربی جان خود را از دست داد، به ایسنا گفت: یک تن نیز در یکی از روستاهای تابعبانه به دلیل جاریشدن سیل جان خود را از دست داده و چهارنفر نیز درپی رانش زمین درپارک کوثر سقز جان خود را از دست دادند که درمجموع شمار جانباختگان به ۳۵نفر میرسد.
وی با اشاره به جانباختگان روستای عجبشیر اظهار کرد: هفت نفر از جانباختگان این حادثه اعضای یک خانواده شامل پدر، مادر، چهار فرزند و یک عروس خانواده بودند که به دلیل قرارگرفتن منزلشان درمجاورت رودخانه جان خود را از دست دادند و از این خانواده تنها یک نوجوان باقی مانده است.
نجار افزود: اینکه مدام تأکید میکنیم باید از تصرف بستر رودخانه پرهیز کرده و این اماکن را درهنگام بارش نزولات آسمانی ترک کرد، به همین دلیل است. این یک نمونه از بیتوجهی به هشدارهایی است که بارها و بارها تکرار شده است. رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه عملیات جستوجو در این حادثه ادامه دارد، درباره خسارات جانی سیل در استان زنجان نیز، گفت: جاریشدن سیلاب در زنجان خسارات جانی نداشته است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وضع سیل در استان آذربایجانغربی اظهار کرد: پس از آذربایجانشرقی به این استان سفر خواهم کرد. گزارشهای واصله حاکی از این است که دراین استان تعدادی پل تخریب شده و نوجوانی ١٢ساله هم جان خود را از دست داده است. نجار با اشاره به مرگ این نوجوان گفت: تصاویر و شواهد نشان میدهند که این نوجوان با دوچرخه وارد سیلاب شده و جریان آب او را با خود برده است. وی با بیان اینکه در پارک کوثر سقز در استان کردستان نیز رانش زمین سبب مرگ چهار تن شد، گفت: یک نفر نیز در بانه به دلیل سیلاب جان خود را از دست داد. وی با بیان اینکه پیشبینیهای لازم از این حادثه انجام شده و اخطارها اعلام شده بود، گفت: متاسفانه برخی از افراد که مفقود شده یا جان خود را از دست دادهاند، درحال تصویربرداری سیلاب و حتی برخی درحال گرفتن عکس سلفی بودند که دچار حادثه شدند.
بارش بیسابقه
معاون عمرانی استاندار آذربایجانشرقی درباره حجم بارشها دراین استان میگوید: براساس گزارشهای هواشناسی، درتمام نقاط استان با بارش باران مواجه بودیم و درمجموع بیش از ۴۰میلیمتر بارندگی ثبت شده که این میزان بارندگی در ۱٥- ۱٠سال اخیر بیسابقه است. وی با بیان اینکه معمولا بارش شدید باران، سرمازدگی و غیره ازسوی هواشناسی پیشبینی شده و اطلاعرسانی میشود، اظهار کرد: اینبار نیز بارش شدید باران پیشبینی شده و به تمامی فرمانداریها، بخشداریها، شهرداریها و دهیاریها اعلام شده بود و آنان را مکلف کرده بودیم تا تصمیمات لازم را برای کاهش خسارات اتخاذ کنند. پورمهدی خاطرنشان کرد: تجاوز به حریم رودخانه و ساختوسازهای غیرمجاز درحاشیه رودخانهها منجر به جاریشدن سیل و آسیبرسیدن به ساختوسازهای اطراف رودخانهها شده است.
وی از جاریشدن سیل درتمامی شهرستانهای استان همچون، مراغه، بناب و اهر خبر داد و گفت: براساس گزارشهایی که ساعت ۱۹ روزجمعه به ما ارسال شد، در دوشهرستان عجبشیر و آذرشهر سیل خودروی افرادی که درحال عکسبرداری از طغیان رودخانهها بودند را با خود برده و هماکنون نیروها درحال امدادرسانی هستند.
معاون عمرانی استاندار آذربایجانشرقی عنوان کرد: متاسفانه در روستای چنار عجبشیر، سیل باعث فوت و مفقودشدن چندین نفر شده است که علاوه بر نیروهای امدادی، از ارتش نیز درخواست کمک کردیم و شخص آقای استاندار نیز پیگیر این موضوع است.
پورمهدی تأکید کرد: از صبح روزجمعه اورژانس، نیروی انتظامی، راهداری، آتشنشانی، هلالاحمر و غیره درحال آمادهباش و خدماترسانی هستند.
وی با بیان اینکه با وجود بارندگی شدید، تلفاتی درشهرستان تبریز نداشتیم، گفت: در روستاهای شهرستان تبریز همچون هروی، بیرق و کندرود سیل جاری شده که اقدامات لازم و امدادرسانی انجام شده و هماکنون سیل دراین روستاها مهار شده است.
معاون عمرانی استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه امدادرسانی به سیلزدهها همچنان ادامه دارد، اظهار کرد: بعد ازپایان امدادرسانی و عادیشدن شرایط، برآورد خسارت کرده و به نهادهای مرتبط اطلاع خواهیم داد تا در اسرعوقت، خسارات ناشی از سیل را جبران کنیم. وی به مردم توصیه کرد که از ایستادن درکنار رودخانهها و عکسبرداری از سیل خودداری کنند؛ چراکه درشهرستان آذرشهر همین عکسگرفتن از سیل حادثه آفرید.
سرخپوشان درخط مقدم
معاون عملیات سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر از درگیر سیل و آبگرفتگیبودن پنج استان کشور در روز گذشته خبر داد و گفت: یکهزارو١٥٠ تن ازهموطنان ١٨ شهرستان استانهای درگیر در سیل و آبگرفتگی خدمات امدادی لازم را دریافت کردند.
شاهین فتحی با اعلام گزارش عملیات سیل و آبگرفتگی تا ساعت ١٠صبح روزگذشته، اظهار کرد: ١٨ شهرستان مراغه، چارایماق، هریس، بستانآباد، ورزقان، شبستر، تبریز، عجبشیر، آذرشهر، ملکان، سراب، ارومیه، اشنویه، نقده، پیرانشهر، سقز، نور و زنجان در چهار استان آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، زنجان و مازندران از روز گذشته درگیر سیل و آبگرفتگی بوده است.
وی با اشاره به امدادرسانی در ٣٣ شهر و روستای استانها درگیر سیل و آبگرفتگی گفت: براین اساس امدادگران هلالاحمر خدمات لازم را به یکهزارو١٥٠ تن از هموطنان ارایه کرده و ١٣٣ تن نیز از خدمات اسکان اضطراری بهره بردند.
فتحی گفت: دراین زمینه ١٥ تن از متاثران به مناطق امن و ٦ تن به مراکزدرمانی منتقل شدند و سیلاب از ٦٩واحد مسکونی تخلیه شد.
وی با اشاره به مفقودی احتمالی ٣١ تن ازهموطنان متاثر از سیل و آبگرفتگی در آذرشهر و عجبشیر، اظهار کرد: ٤٦ تیم عملیاتی شامل ١٩٧ امدادگر و نجاتگر خدمات لازم را به هموطنان ارایه کردند و امدادرسانیها در استانهای آذربایجانشرقی و غربی و مازندران ادامه دارد.
امدادرسانی نجاتگران آذربایجانشرقی به سیلزدگان ١٠ شهرستان
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجانشرقی از امدادرسانی گسترده نجاتگران هلالاحمر به دنبال وقوع سیل و آبگرفتگی دراین استان خبر داد.
سعید کنعانی دراینباره گفت: به دنبال بارش شدید باران در آذربایجانشرقی و وقوع سیل و آبگرفتگی در پارهای از روستاها، نجاتگران جمعیت هلالاحمر استان به کمک سیلزدگان شتافتهاند.
وی افزود: ازصبح جمعه به دنبال ورود سامانه بارشی به استان و بارش شدید باران درسطح استان نجاتگران جمعیت هلالاحمر استان به حالت آمادهباش درآمده و ضمن پوشش حوادث جادهای به امدادرسانی به سیل و آبگرفتگی معابر و منازل در روستاها پرداختند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان آذربایجانشرقی که به همراه نجاتگران و تیمهای امدادی در روستای بیرق تبریز حضور یافته بود و از نزدیک عملیات امدادرسانی به سیلزدگان را مدیریت میکرد، افزود: از بدو دریافت گزارشهایی مبنی بر وقوع سیل و آبگرفتگی منازل روستایی نجاتگران جمعیت هلالاحمر استان و شعب تابعه با انجام دهها عملیات امدادی به کمک سیلزدگان شتافتهاند.
کنعانی خاطرنشان کرد: نجاتگران هلالاحمر آذربایجانشرقی در شهرستانهای چاراویماق «روستای آرازگونی»، بستانآباد «روستای نهر»، شهرستان ویژه مراغه روستاهای «کرده ده و بیان لوجه»، شهرستان ورزقان «روستای کاسین»، روستای «بیرق باسمنج» تبریز، شهرستان ملکان روستای آغچه دیزج، شهرستان هریس روستای شیران و درسطح تبریز به محدوده عباسی و باغمیشه «آذرساتراپ» مراجعه کرده و به رفع آبگرفتگی منازل و اسکان افراد درمکانهای امن اقدام کردهاند و این امدادرسانیها در سایر نقاط کماکان تداوم دارد.
وی تأکید کرد: به دنبال دریافت گزارشهایی ازشهرهای عجبشیر «روستاهای یایچی، خنیان و چنار» و آذرشهر مبنی بر گستردگی سطح حادثه سیل، دهها نجاتگر ورزیده سیلاب و تیم واکنش سریع با خودروهای امدادی و خودروی آرگو به محلهای یادشده اعزام شده و به همراه نجاتگران شهرستانهای یادشده و شهرهای معین مشغول امدادرسانی به سیلزدگان و جستوجوی مفقودین هستند.
کنعانی تصریح کرد: جمعیت هلالاحمر درمواقع بارندگی و سیلاب، محیطهای روستایی را پوشش داده و درشهرها بهعنوان نیروی کمکی درکنار آتشنشانی و شهرداری درحد توان درخدمت حادثهدیدگان است.
نظر شما